Møtet streames på https://www.facebook.com/events/285061559719116

Vi i Klimavenner for Kjernekraft mener tiden er overmoden for oppstart av kjernekraft i Norge.

I den anledning er vi så heldige å få invitere til temamøte med et knippe av norges mest fremtredende personligheter i kjernekraftmiljøet; Jan Emblemsvåg, Jonny Hesthammer og Sunniva Rose! Møtet streames på facebook torsdag den 25. mars kl 18 og kan ses selv hvis du ikke har facebook-bruker.

Link til streaming av møtet: https://www.facebook.com/events/285061559719116

Jan Emblemsvåg, med en Ph.D fra Georgia Institute of Technology, er førsteamanuensis ved NTNU. Han har forfattet flere bøker, deriblant om livsløpsberegning og om bærekraftig utvikling.

Muligheter for kjernekraft i Norge er mange og begrenses ikke til kun energiproduksjon. Som først ut på temamøtet vil Jan kunne fortelle oss om dette mildt sagt inspirerende temaet!

Jonny Hesthammer er tidligere geologi- og geofysikkprofesser ved Universitetet i Bergen og nå administrerende direktør i M Vest Energy AS. Nylig har han etablert nettsiden https://energy.glex.no/no der brukere enkelt kan undersøke ulike parametere relatert til ulike energisystemer, deriblant kjernekraft.

På temamøtet vil Jonny snakke om det som for mange er det mest sentrale for bruk av kjernekraft, nemlig CO2 og bærekraft.

Sunniva Rose, som har en doktorgrad i kjernefysikk, vil snakke om det som kanskje mange mener er den store elefanten i rommet i enhver kjernekraftdebatt, nemlig stråling.

Som en trygg faglig bauta på området, vil hun lose oss gjennom dette sensitive temaet og belyse hvilket trusselnivå som egentlig foreligger. Sunniva Rose er aktuell med boken «Vi er stjernestøv», som på en fabelaktig måte formidler kjernefysikk for folk flest.

I løpet av temamøtet vil du også få muligheten til å sende spørsmål inn til deltakerne via Facebooks kommentarfelt hvis du er innlogget. Vi vil etter beste evne videreformidle disse til Jan, Jonny og Sunniva på slutten av temamøtet.

Vi håper også at du vil bidra til vårt nyeste initiativ, nemlig en spørreundersøkelse om kjernekraft i Norge. Det norske folk er et pragmatisk folkeslag, med apetitt for en fornuftig og bærekraftig natur- og klimapolitikk som fungerer. Vi er derfor overbevist om at mange nordmenn stiller seg positive til bruk av kjernekraft i Norge, med det formål å bevare natur og bekjempe klimaendringer samtidig. Men vi trenger din støtte til å finansiere spørreundersøkelsen som kan dokumentere denne apetitten, slik at vi kan demonstrere for våre folkevalgte at denne eksisterer!

Send oss gjerne ditt bidrag med Vipps eller via https://klimavenner.no/stoett-oss/ . Er du enda ikke medlem? For prisen av en grei vinflaske, kan du være med å vise våre folkevalgte at Norge er moden for kjernekraft. Vi gleder oss til temamøtet 25. mars og håper inderlig på din deltakelse!